Find din intuition

– Hvad skal jeg gøre, spørger flere af jer, for at komme tættere på intuitionen?

Intuitionen - vejen dertil
Intuitionen – lede, kigge, mærke, fornemme

Jeg kan fortælle jer, hvad jeg selv gjorde, da jeg var længst VÆK fra min intuition. Og hvordan det føltes at være der. Ubehageligt, vil jeg sige. Uvirkeligt, som at gå i en boble, kigge på livet gennem en tåge, tungt og ufrit – var bare nogle af følelserne.

Grundlæggende mener jeg, at vi alle har intuitionen i os, som en egenskab. Men vi kan af forskellige grunde vælge, for en tid, at lægge den på frys. I mit liv ved jeg uden at blinke, at min intuition lå i dvale, fordi jeg var overdrevet høflig og lagde stor vægt på, at andre havde det godt og syntes om mig.

At finde tilbage til intuitionen handlede om at lære mine egne smagsløg at kende. Jeg var 29 år, og måtte ALT igennem; madvaner, motion, læsestof, forhold, job – for at finde MINE præferencer. Et stort arbejde, ja men det hele værd, for i store træk måtte jeg kassere 50 pct af det, jeg gik og troede, var mit liv. Og fylde nyt på – guidet af intuitionen.

Wow! var det ubehageligt for en pleaserfreak..?! Bestemt, men også en del af processen. Turde at sige, “nej tak, jeg er egentlig ikke til storkontor og uendeligt kedelige opgaver med redigering af andres tekster. Så nu går jeg freelance.” (job) Eller: “ellers tak, jeg trives bedst i små forsamlinger – så jeg springer lige den der hundrede mands reception over.” (venner/forhold)… osv osv

“Smooth seas do not make skillful sailors”- African proverb

Og ja, i dén proces var der mennesker omkring mig, der reagerede negativt. Og ja, det fik min mave til at snøre sig sammen, for “mistede jeg dem nu..?!” Men er det ikke også dét, der sætter fut i vores styrke, energi, selvopholdelsesdrift og stædighed..? Det gjorde det i hvert fald i min, og jeg er i dag dybt taknemmelig for processen og de løftede øjenbryn. De var med til at holde mig på stien, også selvom jeg ind imellem rystede og bævede. Op igen, videre, snuble lidt, lede videre, følge fornemmelsen, glemme hvad andre siger, tillid til processen…om og om igen.

Intuition handler om at stille spørgsmålstegn til egne vaner og..lytte
Intuition handler om at stille spørgsmålstegn til egne tanker og..lytte

Så for at finde intuitionen gælder det i første omgang om at beslutte dig for at lære den at kende. Stille spørgsmål til dine egne holdninger, mærke efter, vælge, mærke igen..føles dét hér rart?, gå videre, stille spørgsmål igen… om og om igen.

Er du nysgerrig efter flere synsvinkler på intuitionen, skal du følge med her på bloggen. I næste indlæg taler jeg med en ung, innovativ direktør bag et dansk succesfuldt firma.

Og har du brug for en garvet intuitions jæger som mentor i dit karriereforløb, så kan du kontakte mig på mail eller sms: mail@helenekrenchel.dk eller 40528316. Du kan bestille en Skype session eller personlig en-til-en samtale.

 

 

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


error: Content is protected !!