Farvel stress

Rumme følelser er den sikre vej til mindful living

Som Mindfulness Instruktør er én af mine opgaver at notere tegn på udvikling i min praksis. Til glæde for mig selv – primært, men også for mine nuværende og kommende coachees. Teksterne har jeg valgt at samle her på bloggen så du, kære læser, kan bruge indsigterne efter behov i dit eget liv.

Min første indsigt er spritfrisk og lige hentet hjem fra min sommerferie. På den græske ø Kythira, hvor jeg valgte en uge på egen hånd væk fra stress og uden nogen form for distraktioner. Normalt booker jeg mig ind på yogaferier, fordi yoga har været min lidenskab de sidste 20 år. Men i år ønskede jeg fordybelse på den mere stille og mindful(d)e måde. Derfor Kythira, fordi den er kendt for sit håbløse trafiknet – for ikke at sige non-eksisterende trafik – sin barske natur og venlige befolkning. Altså rigelig plads til fordybelse.

Jeg landedei i hedebølge og mødte på den måde fra dag ét – mit stresscenarie numero uno: Kvalm, kvælende, klummer hede, som gør næseborene tørre og halsen ditto. Første nat…jamen, hvad skal jeg sige – lignede min eksistens i den ellers glimrende græske træseng en roterende tørretumbler med lagner, der snørede sig klamt om talje og ben. Panik er for stærkt et ord – uro en anselig underdrivelse. Jeg gispede efter vejret, tændte og slukkede air condition i et væk med det resultat, at halvdelen af kroppen lå nedkølet som en frostkylling og den anden halvdel opvarmet som en grlllet af samme slags. Ikke festligt for ferietrængende.

Næste morgen; udmattet hængende ved morgenbordet dukkede sætninger op i min ristede hjerne – fra Mindfulness. Jeg har hørt dem om og om igen, men i stressens stund var de evaporeret. Den bedste af sætningerne, og den som blev hængende ved min praksis resten ugen og som gjorde forskellen fra en uge i Helvede til en uge i opbyggende Paradis – er fra Mr King Kong Mindfulness, Jon Kabat-Zinns bog: “Lige meget hvor du går hen er du der”, passende titel, ikk`?!: “.Hvis du målbevidst øver dig i at se ud over vreden/frygten/panikkens sammenhæng (hvad enten det er din egen eller en andens følelse) præcis i det øjeblik, den opstår, og når sit højdepunkt, og fastholder at der må være noget større og mere grundlæggende du glemmer i den følelsesmæssige ophidselse, kan du komme i kontakt med en bevidsthed i dit indre, der ikke er knyttet til eller investeret i følelsens ild.”

Lige den sætning lige i det øjeblik – gjorde underværker. Jeg huskede at vende tilbage til mit åndedræt, som er ankeret i al mindful praksis, og bare VÆRE med følelsernes kaos. Og når jeg først var dér, forsvandt hverken følelserne eller varmen, men de blev mindre dominerende og mindre fortærende, fordi jeg accepterede kaos og lod det rase (ud).

Vejen ud er altid vejen ind
Gå igennem følelserne

Resultat: En ferie hvor stresskurven faldt parallelt med temperaturkurvens stigning. Gradvist kunne jeg “se” ting omkring mig – det pragtfulde hav, farvenuancerne, duften af timian fra bjergene som er så stærk på den årstid, bådenes vuggen… At blive mindful og nærværende er at være tæt på sine sanser – igen.

Så velkommen til dig, der er glad for Mindfulness og ønsker en direkte tilgang til lærdommen. Jeg vil fremover dele close up oplevelser, som denne, så du kan overføre dem på situationer i dit eget liv. Jeg vil blive meget glad for dine kommentarer nedenfor, da jeg elsker en livligt debat og tror på, at vi alle kan give hinanden en masse i vores individuelle rejse mod større erkendelser. Så tak på forhånd for dit bidrag og besøg på min side.

Ønsker du at arbejde med Mindfulness i en-til-en sessioner med mig, kan du booke tid under “Kontakt”

Følg også mine artikler i magasinet Psykologi

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Translate »
error: Content is protected !!