Intuition og mindfulness

Ro, stilhed og intuition

Jeg bliver hver dag stillet et meget vigtigt spørgsmål i mit arbejde med elever og klienter: “Hvordan mærker jeg MIN kerne? Hvordan finder jeg MIT unikke bidrag til verden?”

Hver gang giver jeg det samme svar: “Ved at lytte til din intuition.” Gæt hvad det næste spørgsmål er? Ja netop: “HVORDAN fornemmer jeg min intuition?”

Det er dét, jeg vil tale med dig om, kære læser, i dette indlæg. Gennem en frisk oplevelse fra mit eget liv.

I 2015-16 lignede mit job en tredobbelt ansættelse. Jeg underviser deltids i en politisk styret organisation, og i 2015 væltede reformerne ind. ALT skulle omlægges og gerne i flere omgange uden pauser og over et år. Resultat? Trætte og udmattede medarbejdere.

Og hvad har det med intuition og unikke evner at gøre? Det skal jeg sige dig; den udmattede hjerne/psyke træffer ofte udmattede rutinebeslutninger. Sådan var det også for en kort bemærkning i mit liv. Så i januar 2016 hvor min udmattelse var nået sit højdepunkt, fik jeg og mine kolleger pålagt at holde ferie i 3 fastlagte uger i juli – også kaldet industriferien. Det var nyt for mig, jeg plejer at vælge min ferie selv og helst i september. Nu sad jeg med tre skemalagte uger og i min pressede hjerne handlede det om at finde en plan i-en-fart. Valget faldt på 3 uger i 40 graders varme i Grækenland på en yogalæreruddannelse på 200 timer. Fra 7 morgen til 22 aften i stift stræk og naturligvis afsluttende med en eksamen.

Til min ros skal jeg sige, at det tog kun et par uger at indse det glade vanvid i beslutningen. Og til arrangørernes endnu større ros fraskrev de mig forpligtelsen til uddannelsen, da de hørte min arbejdssituation. Så jeg fik den ferie og hvile, jeg havde brug for, og vendte tilbage med mit autentiske jeg i kufferten.

Når vi mennesker befinder os i hjerneforvirring, stressede tanker, udmattet psyke – er vi ikke mindfulde, og når vi ikke er mindfulde, kan vi ikke høre vores egne unikke, intuitive tanker. De er messed op med to-do lister, handleplaner, løben-på-stedet og meget lidt afbalanceret stilhed med plads til friske tanker.

Intuition og mindfulness følges ad hånd i hånd. Dit autentiske jeg.
Intuition og mindfulness følges ad – ind til dit autentiske jeg.

Så, hvad er kuren? For at komme tilbage til intuitionen, er vi nødt til at stoppe op og blive stille. Trække vejret mindfuldt, kigge på de kaotiske følelser, rumme dem, acceptere dem og ja, endog omslutte dem med omsorg, og langsomt og gradvist bevæge os tilbage til dét sted i os selv, hvor vi er-os-selv. Derfra – og KUN derfra – dukker intuitionens stemme op med unikke tanker/ønsker/lyster/længsler.

Jeg har set det ske om og om igen med mine elever og klienter. Når vi først får indført regelmæssighed og ro i deres liv, dukker den autentiske side op. På samme måde kan du, kære læser, finde ind til DIN intuition. Ved målrettet at trække i håndbremsen, sætte tempoet ned, give dig selv space og langsomt vende tilbage til dig selv.

Ønsker du at arbejde med din ro og intuition, kan du booke tid hos mig under “Kontakt” på bloggen. 12233060_991308524264069_1339974955_n_2

 

 

 


 

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Translate »
error: Content is protected !!