Om sukker, overarbejde og anden sjov overspringshandling

Lykken at leve livet uden filter – nærværende, sanseligt, levende

I denne Lockdowntid får jeg ofte det samme spørgsmål: “Kan yoga og åndedrætstræning hjælpe på overspringshandlinger, også kaldet røgslør eller misbrug – alt efter øjnene der ser?” Svaret er ja; det kan yoga – også – hjælpe på.

Hvordan ved jeg det? Fordi jeg selv i perioder lander lidt for ofte med en fastelavnsbolle eller anden hyggesukker, eller siger ja til laaaangt flere opgaver, end jeg behøver. Og hver gang ved jeg, at det er for-at-få-en-pause fra virkeligheden. Og lige nu er virkeligheden for rigtig mange af os – udfordrende. Nye krav stilles til os, og selvom det er megaspændende at se, hvad der sker fremover og være med til at skabe nye vilkår – så er det også en mundfuld usikkerhed på én gang.

Okay; hvad gør jeg så? Jeg ruller yogamåtten ud, tager 7 runder Solhilsen, og slutter af med 15 minutters åndedrætsøvelse af den, de fleste kender: indånd på 4, hold vejret på 4, udånd på 4, hold vejret på 4. BUM! Så er jeg hjemme i kroppen igen og Goodbye til sukker og workaholism.

Og lad os lige repetere hvad misbrug er. Nej, det er ikke kun spiritus og narko – det er også overarbejde, kronisk spekulation, dramatanker, sukker, over-eller underspisning, Netflix i timevis, Sociale Medier i timevis, porno i metervis…Alt hvad der tager os væk-fra-os-selv i dagligdagen.

ALLE kan mere eller mindre genkende det i sig selv, og jeg vil vove den påstand, at alle kan arbejde sig ud af det igen. Knække misbrugskoden. Jeg har arbejdet 14 år med misbrugere, og plejer at sige: “Der er ingen forskel på dit stik i armen, og min sukkerhygge. Vi siger det samme til os selv: I dag har været en hård dag – jeg fortjener det. I dag var en god dag – jeg fortjener det.”

Og ja, det kræver, indrømmet – vilje og træning at knække koden. Men vi ved jo allesammen hvor fedt, det er at leve livet uden filter. Nærværende, levende og sanseligt. Og hvis nogen spørger mig; så er det dén version af os, fremtiden behøver. Stærke, handlekraftige og progressive. Håber det kan bruges. Bliv ved med at stille spørgsmål. Smuk dag til jer alle!

 


 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Translate »
error: Content is protected !!