Hvis jeg ændrer mig – hvem bliver jeg SÅ?

Så er det fredag” – et nyt tema, jeg kører. Med kernespørgsmål fra ugens mentorarbejde.
Denne uges spørgsmål: “Hvis jeg ændrer mig – hvem bliver jeg SÅ?”
Svaret er – Dig Selv. For bag den vi mener vi er – ligger års indlæring fra autoriteter og rollemodeller.
Rollerne står ofte i vejen for det virkelige mentorarbejde – de autentiske valg. Er jeg virkelig introvert og har brug for stilhed – eller er det noget, jeg fik at vide, jeg var som barn? Er jeg studieparat til fem års fordybelse, eller er jeg et praktisk geni med sans for produkt og form?
Den eneste måde at finde ud af det på er ved at holde rollerne ud i strakt arm og være til stede UDEN. Øve, mærke, fornemme, falde i, falde ud, falde i takt. Opfatte hver situation som et nyt kapitel, så vi ikke lander i autopilot med same same. “Her i familien bliver vi alle læger” Gæt hvor mange glade læger, der bliver ud af det.
Med din mentor tillader du – måske for første gang – at lade nye, overraskende svar dukke op, som skifter hele livet, fordi vi skifter smagsløg. Og det kan i sig selv være en stor lettelse at få øje på.
En kort historie fra vidunderlige Viktor Frankls bog “Man´s search for meaning of Life”: En af hans klinter kom til ham, fordi hendes familie var bekymret for hende. Nå hun passede deres børn, lå hun og legede på gulvet og havde det lige så sjovt, som børnebørnene. Det følte familien var upassende, men Frankl fandt ud af, at kvinden var i sit reneste, autentiske selv under legen. Hvorfor? Fordi hun havde overlevet kz-lejer, og for hende var det at overleve så intense rædsler et wake up call om ALDRIG at miste chancen for at være tro mod sig selv og livet. Hun var dybt nærværende og autentisk. Nogle ville kalde det levende.
Så hvem bliver vi, når vi ændrer os? OS SELV – det Sande Selv. Og i mine øjne findes der ikke noget smukkere.
Du er altid velkommen til en prøvesamtale (30 minutter); book på min hjemmeside: http://helenekrenchel.dk/kontakt/

 
 
 
 

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Translate »
error: Content is protected !!