Endurance – Power Word

Edisons glødelampe tændte efter 10.000 forsøg

”Endurance” – elsker det ord. Udholdenhed, vedholdenhed, hårdnakket vilje… jeg kan blive ved. Og når jeg tænker over det, er det lige præcist endurance, jeg elsker ved mine klienter. Deres stålsatte vilje til at nå stjernen øverst på trappen.

Min glæde skyldes måske også, at det præcist er endurance, der har bragt mit eget liv derhen, hvor jeg længtes efter at være som ung kvinde. Fra frygtsom teenager ud af en turbulent familiestruktur til rolig, balanceret voksen. Fra selvusikker til stædig, opgivende til vedholdende. Ikke uden kamp og besvær, men altid med følelsen af håb, stædighed og vilje.

Og er det ikke tankevækkende, at psykologer verden over i disse år holder forelæsninger i stribevis om…endurance. Evnen til ikke-at-give-op. Måske fordi 2 x Lockdown, en verdensøkonomi der vakler og behovet for at tænke nyt – aldrig har været større. Vi er nødt til at lære kommende generationer at finde den indre fighter og blive ved til, successen er i mål. Også selvom den ikke gik i mål i første, anden, femte eller forsøg nummer 500. Edison (ham med el-pæren) fik fut i glødetråden efter 10.000 forsøg. Siger det bare. Så glem ALT om ”jeg håber det lykkes”, ”hvis det smutter, smutter jeg også” eller ”jeg tror jeg dropper det før, jeg bliver til grin.” Det er ikke The Edison Way, og det VED vi allesammen. Dybt inde.

Så hold liv i jeres visioner, er mit budskab, og finpuds den indre Edison. Brug den sjette sans, også kaldet tankerne, de gode indfald, ideerne, spontaniteten, inspirationen og intuitionen. Lad dem være jeres vejvisere. Skub dem ikke væk som fjollede, barnlige eller urealistiske, men LYT til dem, filosofér over dem, lad dem simre i gryden, som jeg plejer at sige, og vis dem tillid. Hvordan? Ved at handle på dem. Nå, nu fik jeg lige en idé til et foto, en film, en opgave, et digt, et måltid – det går jeg i gang med…NU. Tegn skitser, formuler ideen i ord, fornem stemningen i den…leg med tanken. Hvor mange glødelamper tror du ikke, Edison så for sig, FØR han lykkedes? Og hvad var hans motto, da det lykkedes? ”I have not failed, I´ve just found 10.000 ways that wont work.”


 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Translate »
error: Content is protected !!